Keuken ergonomie

Voor ons gaat een keukenontwerp verder dan alleen design. Minstens zo belangrijk is de ergonomie in uw keuken. De keuken is namelijk een werkplek waarbij rekening moet worden gehouden met de indeling en juiste afstemming van alle elementen. De belangrijkste functies binnen uw keuken zijn koken, koelen en spoelen. Deze drie functies vormen gezamenlijk de zogenoemde werkdriehoek. De toepassing van de werkdriehoek maakt een vertaalslag van ergonomie naar gebruiksgemak.

Keuken driehoek, keuken ergonomie

Bedoeld is dat de lijnen van de werkdriehoek niet langer dan ongeveer 2,5 meter moeten zijn en dat de lijnen gezamenlijk niet meer dan 7,5 meter bedragen. Een belangrijk aandachtspunt is dat de wasbak niet meer dan 2,5 meter verwijdert is van de kookplaat. De combinatie spoelen-koken wordt namelijk het meest gebruikt tijdens het bereiden van een maaltijd.

 

Laden in de keuken

Laden brengen een groot ergonomisch voordeel met zich mee. Door het gebruik van laden in de keuken hoeft u niet meer door de knieën of, nog vervelender, op uw knieën om iets achterin de kast te pakken. Gebruik de hoogte in de onderkasten voor laden en voorzie hoge vakken van een opbergruimte.

 

Keuken laden ergonomie

Wanneer u de mogelijkheid heeft om hoge keukenkasten te plaatsen adviseren wij om daar uw keukenapparatuur in te plaatsen. Een oven op ooghoogte zorgt voor een veel groter gebruiksgemak. Daarnaast geeft het de keuken ook nog eens een mooi aanblik.

Keuken apparatuur inbouwen